Raszta szív és reggae

Jamaicai nagyágyúk Monorierdőn

2010. július 12.
A tavalyi nagy sikerű Reggae Camp után a Ladánybene 27 ismét Monorierdőt választotta az ötnapos nemzetközi fesztivál helyszínéül.

A július 27-31-e között megrendezésre kerülő reggae ünnepen három jamaicai, élvonalbeli sztár is koncertet ad. Everton Blender, Perfect és Lutan Fyah európai turnéjuk egyik állomásaként látogatják meg a műfaj hazai kedvelőit.

A szervezők szerint a Reggae Camp nem csak egy fesztivál a sok közül. Pozitív energiák és érzések nagy találkozása ez, feltöltődés, a tisztelet és a béke ünnepe. Mindez a reggae éltető ütemeire. Öt nap Jamaica!

Riddim Colony.. Július 30-án több neves reggea zenekarhoz hasonlóan ők is föllépnek a monorierdői Reggea Campen

A fesztivál kulturális küldetése az autentikus jamaicai zenékkel (rocksteady, lovers rock, ska, early roots, modern roots, dub, dancehall stb.) és ezek modern változataival foglalkozó zenekarok, sound systemek meghívása, a reggae zene történetének megismertetése, a rastafarianizmus gondolatiságának bemutatása.

Az LB27 Reggae Camp 2009-től a Europian Reggae Contest rendezvény együttműködő tagja, ami a legnagyobb európai reggae fesztiválok tehetségkutató összefogása, így Magyarország Európa reggae térképén önálló térségként szerepel a versenyen.

– Nem szeretnénk abba a hibába esni, amit sok fesztivál esetében láthatunk, hogy a rendezvénysorozatunk már csak a külföldiekről szól. Szeretném kiemelni a szerdai Contest napunkat, ahol hat színvonalas hazai zenekar mérheti össze tudását – nyilatkozta a Régiónak Bodnár Tibor, a zenekar gitárosa és vezetője.

A házigazda Ladánybene 27, amely idén megalakulásának 25. évfordulóját is ünnepli a Camp-en, néhány órával a tényleges születésnapja előtt, a szombat esti koncertjén ad egész évre pozitív energiát nyújtó élményt. A zenekar egy fiatal billentyűssel, Kálmán Andrással is frissül.

De hogy a nyári strandolás élménye se maradjon el, a szervezők a monorierdői kemping területén kialakítanak egy Camp Beach szakaszt, ami a strandolás és vízközelség élményét kívánja megteremteni a mintegy négy-ötszáz kempinglakó számára. Az esti koncertekre további öt-hatszáz embert várnak az ország minden pontjáról, sőt külföldről is.

Az élő zenés megmozdulások előtt és után, a nap minden percében szól a reggae a lemezjátszókról, ahol a legnagyobb hazai sound systemek, szelektorok, dj-k és mc-k veszik át a terepet az autentikus, jamaicai zenék jegyében.

 

Székely Éva

Címkék: Ladánybene 27 reggae zene

« vissza

Hozzászólások (0 db)

Új hozzászólás
Új hozzászólás írásához kérjük lépjen be, vagy regisztráljon!


Jelszóemlékeztető
Regisztráció